18.10.2016

Matka inspiraationa uusissa kuoseissa!


Työtila Rykkerissä on pari vuotta aiemmin vieraillut matkailijaryhmä Saksasta, Apoldasta. Nyt oli kiinnostavaa lähteä vastavierailulle ja tutustumaan keskieurooppalaiseen kulttuuriin ja ympäristöön, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.

Matka antoi Työtila Rykkerille mahdollisuuden tehdä tunnetuksi toimintaamme ja luoda uusia kontakteja sekä oman alueen verkostoihin että Apoldassa toimiviin kulttuurin tekijöihin.

Matka antoi itselleni uusia visuaalisia kulttuurikokemuksia mm. näyttelyidean, rakennuskulttuurin ja ooppera-esityksen myötä. Kiinnostavat luennoitsijat antoivat tietotaitoja, joita omassa työskentelyssä voisi tulevaisuudessa soveltaa. Näistä luennoitsijoista mieleen painuvimmat olivat väriluento ja aurinkokellon toimintaperiaatteet. Matka tarjosi uusia näkökulmia 3D-tulostuksen ja visuaalisen suunnittelun monimuotoisuudesta ja käyttötarpeiden luomisesta.

Työtila Rykkerille ja itselleni matkan hyöty tulevaisuudessa voisi tulla esille mm. uusien kangas kuosien muodossa. Matkalla itseäni inspiroivat erityisesti perinteiset rakennustyylit, joista soveltaen löytäisin Rykkerille uuden graafisen ja pelkistetyn kuosimallin. Hienoa olisi osallistua myös näyttelyyn joka toteutuisi Neckerodassa. Näyttelyssä voisimme tuoda esille kankaanpainotekniikkaa ja tuotteitamme.

Vierailumme yrityskeskuksessa voisi tuoda tulevaisuudessa Työtila Rykkerille asiakkaita Saksasta. Kentien kankaanpainopalvelun tarvitsijoita tai ehkä tuotteitamme voisi tarjota koemyyntiin… Kenties löytyisi jokin kanava.

Yhteistyöverkosto paikallisten toimijoiden kanssa on erityisen tärkeää pienyrittäjille, toivon että paikallistasolla voimme luoda mukavia uusia tapahtumia ja nostaa esille seutukunnallisesti taiteen – ja käsityön tekijöitä.

Suuri kiitos kaikille mukavasta matkasta ja hyvin toimivasta organisaatiosta.

Vierailu taiteilijan työhuoneella Apoldassa 25.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Idyllinen pikkukatu Ehrfurtissa 26.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Erfurt, Yrityskeskus 26.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Viiniköynökset aurinkoisena päivänä talon seinustalla Neckerodassa 27.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Perinteistä rakennustyyliä Neckerodassa 27.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Viimeinen ilta Hotelilla ja yhteinen päivällinen 29.8.2016. Kuva: Mäntylä Juha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti