2.11.2016

Uudestaan perusteisiin

Wiebke Heider ja Ernst Fauer, matemaattiset periaatteet aurinkokellon perustana (Kuva Minna Lehtola)
Vieraillessamme Erfurtissa 3D -tulostamiseen tutustuen saimme jokainen yrityksestä matkaan 3D -tulostetun aurinkokellon. Maanantain luento ja työpaja päivänä mm. pohdimme, miten aurinkokellon idean voisi hyödyntää nykyään tuotannossa mm. kävelykeppi tai sormus aurinkokellolla.


Aurinkokellosormus
(Kuva Minna Lehtola)

Aurinkokello toimii Saksassa peraatteessa klo 04.00 - 20.00. Aurinkokellon kulma tulee määritellä leveysasteen mukaan esim. 3D -tulostettu aurinkokello oli kulmaltaan sovelias Afrikkaan, Saksassa ja Suomessa kulman tulisi olla suurempi. Voisimmeko enemmän mm. taiteessa hyödyntää aurinkokellon ideaa?

Matthias Schwarzerin esitteli meille Ergonomiafabrikin tilat

Päivän teemaan kuului myös teatteri muotinäytöksessä, josta oli kertomassa Gnadenlos Shickistä Lucy. Heidän palveluihin kuuluu räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukainen muotinäytös, esitys tai workshop erilaisiin tapahtumiin. Heidän asiakkaitaan ovat mm. yritykset, museot ja yksityiset tilaisuudet. Hän kuvailee, että he ovat tapahtumien katseenvangitsijoita ja viihdykettä. Ajatuksena on ollut, että esillä ovat aidot ihmiset ja tunteet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti